Perinnesalvojen tarina

”Perinnesalvat ovat alunperin syntyneet omien ja läheisten psoriakseen ja reumasairauksiin, sekä ihottumien ja atooppisen ihon hoitoon.”

Perinnesalvojen tekeminen sai alkunsa jo yli kymmenen vuotta sitten, kun kiinnostuin erilaisista vanhanajan perinnetiedoista ja -taidoista. Ensin opettelin kasvi kerrallaan niiden vaikuttavia ominaisuuksia. Helpoin tapa päästä nauttimaan luonnonantimien vaikuttavista-aineista on kuivata ne talven varalle ja keittää ne sitten teeksi. Myös tinktuuraa ja öljyyn liottamista toki kokeilin.

Vuosien varrella tutustuin eteerisiin öljyihin verkostomarkkinoinnin kautta. Kaikki eteerisetöljyt eivät tuntuneet tepsivän ja osa tuntui jopa epämiellyttäviltä, mutta suomessa esiintyvien kasvien tehon huomasin. Uskon että perimämme osaa käyttää oman ympäristömme kasveja parhaiten hyödyksi.

"Salvojemme pohjana on luonnolliset ja kotimaiset raaka-aineet Suomalaisilta tiloilta. Luonnollisesti tuotetut raaka-aineet auttavat ihoasi uudistumaan. Perinnesalvat valmistaa tuotteita, jotka auttavat niitä, joille muista tuotteista ei ole ollut apua."

Erilaisia salvoja ja saippuoita aloin tekemään aloitettuani opiskelun kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi. Kurssien materiaaleissa suositeltiin muurahaissalvaa kipuihin ja olin lukenut erilaisista vanhanajan opuksista muurahaiskylvyn auttaneen mm reumasairauksiin. Niinpä ensimmäinen muillekin myyntiin tullut salvani on muurahaissalva. Ensin se haisi viinalle tai etikalle ja koostumus oli epätasainen ja huonosti imeytyvä, mutta erittäin toimiva. Testiryhmän reumakivut pysyivät sillä kurissa 4h. Siitä rohkaistuneena syntyivät seuraavat salvat erilaisia luonnonantimien ominaisuuksia ammentaen.

Suomalaiset raaka-aineet ovat lähellä sydäntäni ja haluankin käyttää salvoissa ja saippuoissa mahdollisimman paljon suomalaisia raaka-aineita.

Olen Tia Mustajärvi, kalevalainen jäsenkorjaaja ja perinnesalvojen valmistaja.

Haaveilen että jokainen ihminen ottaisi vastuun omasta terveydestään. Toinen ihminen (tai tuote) voi auttaa parantumisessa tai antaa kimmokkeen siihen, mutta todellinen muutos lähtee itsestä.

Eräs viisas sanoi kerran, että ihmiselle oikeasti tärkeät asiat ovat ikiaikaisia.